Nyhed

Patienter og læger ønsker et genomcenter

Danske Patienter og LVS slår i et fælles debatindlæg fast, at et genomcenter er en national interesse og en åbenlys fordel for patienterne:

Der er strid om gennemførelse af et af de centrale elementer i fremtidens sundhedsforskning, Det nationale genomcenter. Den lovgivning, der skal ligge til grund for centret, er endnu ikke gennemført, og der er i flere politiske partier skepsis over for dele af aftalegrundlaget, især omkring reglerne for samtykke.

LVS har i flere indlæg, bl.a. sammen med Danske Patienter, advaret mod at forkrøble reglerne for et nationalt center, fordi potentialet for udviklingen af fremtidens behandlinger er så åbenlyse. Senest har Danske Patienter i en kronik i Berlingske Tidende også argumenteret for de fordele, som et nationalt center og teknologien omkring personlig medicin, har for patienterne.

Men både LVS og Danske Patienter er også indforstået med, at der skal være tryghed omkring et genomcenter, der skal være den højest mulige sikkerhed og der skal være klare regler for samtykke omkring de data, der ligger i et nationalt center.   

Se mere i vores tema her på siden om personlig medicin: