Nyhed

LVS i medierne: Stor pris til næstformand Anders Perner

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET, KU: LVS’ næstformand, professor Anders Perner fra Rigshospitalet, har modtaget en prestigefyldt pris fra Kirsten og Freddy Johansens Fond. Prisen uddeles årligt til forskere, der har begået enestående præstationer inden for bl.a. lægevidenskaben.

Anders Perner, Institut for Klinisk Medicin, KU, og Rigshospitalet, siger til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet:

»Det er en stor ære at modtage denne pris, særligt fordi den anerkender den kliniske forskning, som jeg altid har været stærkt optaget af. Klinisk forskning er en hjørnesten i vores sundhedssystem, som vi burde have større fokus på og gøre mere af.«

Anders Perner har i sin karriere haft stort fokus på at udvikle behandlingen af kritisk syge patienter. Det så man også under de første bølger af covid 19-pandemien, hvor en hurtigt udvikling af behandlingsmetoderne fik stor indflydelse på de danske overlevelsestal.

Han siger videre til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets hjemmeside:

»Jeg var og er stadig enormt utålmodig på de kritisk syge patienters vegne. Vi skal hele tiden fokusere på, at forskningen forbedrer behandlingen, så hurtigt som overhovedet muligt. Og da vi ikke kunne skalere vores resultater op med samme effekt og implementere dem ordentligt, måtte vi droppe det spor.«

Mens Anders Perner modtog den kliniske pris, gik den prækliniske pris går til professor Ole Kiehn, gruppeleder på Institut for Neurovidenskab.

Med begge priser følger 1,5 mio. kr., hvoraf 250.000 kr. er personlige.

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU: Intensiv-forsker hædres: Jeg er utålmodig på de kritisk syge patienters vegne