Nyhed

LVS i medierne: Life science-plan har for stort kommercielt sigte

ALTINGET: Den nye plan for det såkaldte life science-område møder kritik fra både patienter og lægeverdenen, som leder langt efter bl.a. midler til fri klinisk forskning. Anders Perner, næstformand i LVS, siger således til Altinget:

»I dag er det sådan, at 20 til 30 procent af alt, hvad vi gør for patienterne, ikke gavner dem. Det spild risikerer at blive endnu større, fordi regeringen har så massiv fokus på, at forskningen skal skabe vækst.«

Life Science-planen slår til lyd for flere delestillinger, så flere læger kan få tid til at forske. Det er i følge Anders Perner en god ambition, men han mener, at der findes andre og mindst lige så effektive redskaber, der kan tages i brug, hvis man skal øge forskningskapaciteten i sundhedsvæsenet.

»På trods af løfter om det modsatte, bruger forskere stadig mere tid på papirarbejde. Der er også mulighed for at sikre markant mere tid til forskning ved at lægerne får støttefunktioner til det administrative, og at der på hospitalerne er bedre infrastruktur til forskningsarbejde,« siger han.

ALTINGET: Sundhedsaktører om regeringens life science-plan: For stort fokus på kommercielle interesser