Nyhed

LVS i medierne: Hvis jeg skulle vælge et andet fag, ville jeg blive maler

DAGENS MEDICIN: For Susanne Axelsen, overlæge og formand for Lægevidenskabelige Selskaber, skal kunst være vedkommende, og så betyder det mindre, om værket hænger på et berømt museum eller er placeret i et moseområde på Djursland.

»Når jeg møder passionen i kunsten, kan jeg blive helt misundelig på den positive måde, hvor jeg tænker ‘Wauw, bare det var mig, der kunne udtrykke det’,« siger Susanne Axelsen til Dagens Medicin. Her ses hun foran et af sine malerier. – Foto: Michael Harder, AUH

Det fortæller hun om i Kulturkanylen i Dagens Medicin, hvor hun også beretter om sine egne udfoldelser som kunstmaler. Hun maler motiver fra naturen, fra rejser og ikke mindst af udsigten fra hjemmet, hvor hun har den smukkeste udsigt over Aarhusbugten.

»Hvis jeg ikke skulle være læge – men det skal jeg, for jeg elsker mit arbejde. Men altså, hvis jeg skulle vælge et andet fag, så ville jeg male. Når jeg møder passionen i kunsten, kan jeg blive helt misundelig på den positive måde, hvor jeg tænker ‘Wauw, bare det var mig, der kunne udtrykke det’,« siger hun til Dagens Medicin.

Hun er meget bevidst om at udfordre sin meget resultatorienterede og konkret hverdag som læge med stimulanser, der kan minde hende om, at hendes måde at anskue verden og løse problemer på ikke er den eneste rigtige.

DAGENS MEDICIN: Passionen i kunsten betyder alt