Nyhed

LVS i medierne: Få nu testet alle de gamle behandlinger

BOBLEN (podcast): Den nyeste udgave af podcasten Boblen beskæftiger sig med kvaliteten af de behandlinger, som anvendes i det danske sundhedsvæsen, og interviewer bl.a. professor Anders Perner, som udover at være overlæge på Rigshospitalet også sidder i bestyrelsen i LVS.

Anders Perner fortæller i podcasten om et af de store paradokser i sundhedsvæsenet, nemlig at blot en tiendedel af alle behandlinger er testet. Resten anvendes ud fra traditioner og basal klinisk viden.

– Vi har et rigtig firkantet, dyrt og langsommeligt system til udvikling af nye lægemidler. Ved siden af det har vi en masse eksisterende behandlinger, som ikke er testet. Dem bør vi teste, for de kan være spild eller ligefrem skadelige, siger Anders Perner, som fortæller om en række afprøvninger af eksisterende behandlinger. Eksempelvis om en væskebehandling af blodforgiftning, som gennem 40 år førte til overdødelighed.

I programmet medvirker også læge Sanne Thyssen, Frederiksberg Hospital, og Steffen Thirstrup, direktør i NDA Regulatory Services.

Programmet er produceret af Danske Studerendes Fællesråd i samarbejde med Tænketanken SundFornuft og varer 49 minutter.

Boblen E47: Ved vi nok om den medicin, vi behandler med‪?‬