Nyhed

Konference: Er det sidste udkald for danskernes digitalisering af sundhedsvæsenet?

Coronakrisen har demonstreret, at det er afgørende at stå stærkt, når det gælder evnen til at udnytte digitaliseringen. Det gælder ikke mindst på sundhedsområdet, hvor Danmark kan se sin stærke position truet af amerikanske teknologi-giganter og et Kina under voldsom forandring, også på den internationale scene.

Hvordan ruster vi os? Det er temaet på LVS’ heldagskonference 22. september 2021, hvor du kan deltage enten fysisk i Fællessalen på Christiansborg eller online.

Se program 
Tilmelding  via dette link til deltagelse fysisk (begrænset antal) eller via livestream.

Konferencen består af fem temaer, hvor en lang række fagfolk fra sundhedsvæsenet, erhvervslivet, patientforeninger og universiteterne gennemgår Danmarks svagheder, styrker og fremtidige muligheder udi i digitalisering af sundhedsvæsenet.

Dagen kulminerer med en storstilet paneldebat, hvor en stribe engagerede fagfolk og politikere på skift vil give deres bud ind i det udvalg, som i oktober skal rådgive regeringen om Danmarks næste digitaliseringsplan. 

Dagens konklusioner bliver overbragt både til medlemmerne af digitaliseringspartnerskabet og direkte til regeringen.

Mød fra dagens begyndelse sundhedsminister Magnus Heunicke (S)(foreløbigt tilsagn) og formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Jane Heitmann (V).

Mød også det skarpe kommentatorpanel, som dagen igennem vurderer de mange oplæg: Direktør Sisse Fisker, SMILfonden, cheflæge Niels Kroman, Kræftens Bekæmpelse, og professor Anders Perner, næstformand i LVS.

Mød dertil blandt mange andre vicegeneralsekretær Ulrik Vestergaard Knudsen, OECD, direktør Henrik Ullum, Statens Serum Institut, og adm. direktør André Rogaczewski, Netcompany, medlem af regeringens digitaliseringspartnerskab.

Konferencen er det fjerde og afsluttende møde i LVS’ serie om Digital Sundhed. De øvrige tre blev holdt i september 2020. Du kan læse referater her.

Vært på Christiansborg er Jane Heitmann, formand for Folketingets Sundhedsudvalg og Udvalg for Etisk Råd. Arrangør er Lægevidenskabelige Selskaber, LVS, støttet af Novo Nordisk Fonden.

Konferencen modereres af Ida Donkin, læge, kommentator og bestyrelsesmedlem LVS, og Nicolai Döllner, kommunikationsrådgiver for LVS.

Program