Nyhed

Ny pris hylder sundhedens forskere og udviklere

7. juni uddeles for første gang en ny pris, der hædrer landets bedste kliniske forsøg og afprøvninger. Du kan indstille kandidater nu.

Award

Lægevidenskabelige Selskaber, LVS, er blandt de ni organisationer, som står bag den nye pris, der vil skabe opmærksomhed om Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger.

Prisen – eller rettere priserne – uddeles til syv projekter eller personer, som udmærker sig inden for en række discipliner:

  • Årets forskerinitierede forsøg
  • Årets virksomhedsinitierede forsøg
  • Årets patientfokus
  • Årets offentlig-private samarbejde
  • Årets nyskabelse
  • Årets nye forskningsmiljø
  • Årets ildsjæl 

Bag priser står foruden LVS også Danske Patienter, Dansk Selskab for Fysioterapi, Dansk Sygepleje Selskab (DASYS), Lægemiddelindustriforeningen (Lif), Lægeforeningen, Medicoindustrien, Fagforeningen Pharmadanmark – Akademikere i Life Science, og Trial Nation.

Formand Susanne Axelsen, Lægevidenskabelige Selskaber, LVS, synes at det er en nødvendig anerkendelse at hædre forskningsområdet, som både udvikler nyt og forbedrer kvaliteten af det eksisterende.

»Dygtige danske forskere bidrager hver dag til at forbedre udvikling, kvalitet og behandling i sundhedsvæsenet, både herhjemme og internationalt. Det sker ofte på trods af dårlig tid og alt for få ressourcer, og alligevel er vi som nation med i det globale førerfelt på mange områder. Det er en prisværdig indsats, som jeg er meget glad for, at vi kan hylde med de nye priser,« siger hun. 

Arrangørerne opfordrer nu alle med kendskab til spændende, gode og innovative kliniske forsøg og afprøvninger til at indstille kandidater til de enkelte priser senest den 29. april. 

Indstillingsblanketten kan downloades på kliniskeforsøg.dk, udfyldes og sendes til award@lifesciencehuset.dk

Prisuddelingen finder sted den 7. juni i Life Science Huset, Lersø Park Allé 101, København Ø.