Nyhed

Ida Donkin nyt medlem af Det Etiske Råd

Det Etiske Råd bliver styrket med en af lægestandens mest markante, yngre skikkelser, nemlig den kommende speciallæge i gynækologi og obstetrik Ida Donkin, 35.

Kommende speciallæge i gynækologi og obstetrik Ida Donkin indtræder i Det Etiske Råd. – Foto: Kaare Viemose

Bag udnævnelsen til rådsmedlem står sundhedsminister Magnus Heunicke (S), og Ida Donkin føler sig beæret og glæder sig enormt til at arbejde med sine mærkesager i rådet.

»Det bliver utroligt spændende at bidrage til diskussionerne i en institution, som ikke ‘bare’ er rådgivende organ for regeringen og Folketinget, men som også bidrager til debatten i hele samfundet,« siger hun.

Det Etiske Råd blev oprettet i 1987 og de 17 medlemmer beskæftiger sig især med bio- og genteknologi.

»Mange af emnerne er relevante for mig i mit kliniske arbejde, eksempelvis abort og fosterdiagnostik, og jeg kan byde ind med mine erfaringer fra en klinisk hverdag med behandlingsansvar og rådgivning af patienter,« siger Ida Donkin, der som led i sin speciallægeuddannelse arbejder på Nordsjællands Hospital i Hillerød.

Hun møder ind til første rådsmøde 19. januar og hun har tre mærkesager med i bagagen.

»Den første er prioriteringsdebatten – hvilke tilbud skal vi have og hvordan tænker vi sundhed i det danske sundhedsvæsen. Så er der fosterdiagnostikken, hvor vi hele tiden får nye teknologier, som skal tænkes ind. Og endelig er der hele genteknologien, som både giver nye muligheder, men også rejser nye problemstillinger omkring diagnosticering og behandling,« siger hun.

Ida Donkin er medlem af bestyrelsen i Lægevidenskabelige Selskaber, LVS, og har i en årrække arbejdet med sundhedsformidling i bl.a. Læger Formidler, som er et digitalt læringsunivers om sundhed og sygdom, og som klummeskribent i Berlingske og foredragsholder. I 2019 udgav hun bogen ‘Sygt eller sundt’.

Læs pressemeddelelse fra Ældre- og Sundhedsministeriet her

Kristeligt Dagblad: Ny formand og nye medlemmer af Det Etiske Råd