Nyhed

Henrik Ullum bliver chefredaktør for medicin.dk

Det uafhængige videnskabelige opslagsværk medicin.dk får ny chefredaktør. Det bliver professor Henrik Ullum, som er formand for LVS, og han får til opgave at fastholde den faglige standard og udvikle nye, digitale informationsportaler med fokus på kvalitet og sikkerhed i anvendelse af lægemidler. 

1. marts 2021 begynder professor Henrik Ullum som chefredaktør for medicin.dk.

Medicin.dk henvender sig både til sundhedsprofessionelle og til patienter og pårørende. Undersiden pro.medicin giver informationer til læger, farmaceuter, sygeplejersker og andre med en sundhedsfaglig uddannelse om f.eks. dosering, bivirkninger og interaktion. Undersiden min.medicin er målrettet patienter og pårørende, som søger viden om medicin, sygdom og undersøgelsesmetoder. Opslagsværkets tredje ben er en side med indlægssedler på al medicin på det danske marked. 

Henrik Ullum ser frem til opgaven som chefredaktør. 

»Medicin.dk er et ankerpunkt for tusindvis af brugere, og det skarpe fokus på kvalitet og udvikling flugter med mine ambitioner. Chefredaktørposten giver et stærkt udgangspunkt for at præge en fremtidig udvikling, og det glæder jeg mig til at være en del af,« siger Henrik Ullum, der samtidig fortsætter som professor i klinisk immunologi på Rigshospitalet.

Medicin.dk udgives af Dansk Lægemiddel Information A/S, som er ejet af brancheorganisationen Lægemiddelindustriforeningen. Knap 300 lægefaglige eksperter er tilknyttet medicin.dk, der redigeres uafhængigt af firmaer, myndigheder og organisationer.  En lang række af de lægefaglige eksperter, der deltager som forfattere og referenter, er udpeget af LVS’ medlemsorganisationer, og blandt medicin.dk’s samarbejdspartnere ses en række offentlige institutioner, herunder regionerne. Se i øvrigt link til højre for denne artikel.

Henrik Ullum tiltræder 1. marts 2021, hvor han som led i et generationsskifte afløser den nuværende chefredaktør, Henrik Friis. Henrik Ullum fortsætter som formand for LVS indtil repræsentantskabsmødet i november 2021, hvor han under alle omstændighederne skulle afgå.